O nama

Rasadnik voćnih sadnica i ukrasnog bilja "Kalemprom" d.o.o. u vlasništvu Jove Dragojevića bavi se proizvodnjom mnogobrojnih sadnica raznog voća i podloga. Osnovana je 2003. godine na prostoru Gradiške. Osnivač rasadnika voćnih sadnica je godpodin Jovo Dragojević koji ima dugogodišnje iskustvo u rasadničarstvu. Preduzeće je s vremenom svog poslovanja proširilo svoju proizvodnju te sada proizvodi preko 100 000 sadnica raznog jednogodišnjog i višegodišnjog voća počevši od jabuka, šljiva, krušaka, trešanja, višanja,... pa sve do mušmule, kestena i dr. Osim klasičnog asortimana sadnica proizvodimo i najnovije sorte raznog voća te sadnice starih, autohtonih sorti. Rasadnik kad je osnovan prostirao se na području od par stotina ari zemlje dok se danas prostire na 4 hektra. Samim tim što se rasadnik nalazi na Lijevč polju, kao i tim što firma zapošljava veliki broj stručnih radnika zagarantovane su kvalitetne voćne sadnice.

Osim toga kod nas će te uvjek moći zatražiti pomoć ili savjet od našeg ljubaznog osoblja, a naše visokokvalitetne sadnice će te dobit i po povoljnoj cijeni.

U proizvodnji naših sadnica primjenjujemo najsavremeniju svjetsku tehnologiju čime objezbjećujemo širok asortiman izuzetno kvalitetnih sadnica. Naša proizvodnja sadnica je pod stalnom stručnom i inspekcijskom kontrolom. Kupac može kupiti sadnice u tekućoj godini proizvodnje ili može da naruči određen broj sadnica za sledeću godinu. Pošto je glavni cilj naše firme zadovoljstvo kupaca, ako nema u našoj ponudi neka vrsta sadnice koju Vi želite mi je možemo proizvesti samo za vas (s tim da je potrebno prethodno naručiti tu sadnicu).

Takođe vršimo proizvodnju podloga naših sadnica. Proizvodimo vegetativne podloge i generativne podloge. Posjedujemo i vlastito sjemenište.

Zapošljavamo veliki broj radnika različitih kvalifikacija struke.

Odgovorna osoba za način i kvalitet proizvodnje je dr. Nenad Štrbac - magistar poljoprivrednih nauka.

Pratimo svjetske trendove i proizvodimo najnovije sorte naših sadnica voća, te vam nudimo ogroman izbor sadnica:

Jabuka
- Crveni delišes
- Greni Smit
- Zlatni delišes
- Ajdared
- Džonagold
- Gala
- Pink Lejdi
- Breburn
- red čif

Kruška
- Viljamovka
- Santa Marija
- Abatafetel
- Junska ljepotica,
- Krasanka
- Kaluđerka
- Butira
- Citronka
- Karamut (authothona sorta)

Šljiva
- Stenlej
- Čačanka najbolja,
- Čačanka ljepotica,
- Čačanka rodna
- Felicia
- Helena
- Aženka
- Valjevka
- Prezident
- Rutgešteter

Trešnja
- Burlat
- Germerzdovski
- Cordia
- Regina
- Hedel fingeova
- Stela
- Ašlama (authothona)

Orah - Domaći, Kalemljeni

Višnja
- Oblačinska
- Ajmanov rubin
- Šumadinka

Breskva
- Redheven
- Colins
- Maja
- Early redheven

Nektarina
- Indipedendens
- Fantazija

Kajsija
- Mađ. najbolja
- Krupna rana
- Cegleđi orijaš

Lješnik
- Tonda Đentile
- Istarski okrugli
- Istarski dugi
- Kosford
- Rimski
- Halski džin

Mušmula - Domaća i

Dunja
- Ljeskovačka
-  Vranjska